web analytics

Tettre és közösségre hívó tavaszkezdet a Gosztát-blokkoknál

A tavasz első napján nem márciuskát, hanem ételt és ruhát osztott a Szatmár-Szigetlankai Református Egyházközség szolgálatkész diakóniai csapata. A gyakorlatba ültetett szeretetet a Petei úton található ún. Gosztát tömbházaknál cselekedték meg a lelkes önkéntesek.

Pénteken délután 15 órától a Szigetlankai Református Egyházközség területének végvárát, legtávolabbi pontját látogatták meg a segítőkész hívek.

Isten hívó szava hangzott mindenekelőtt Rácz Ervin lelkipásztor tolmácsolásával Ézsaiás Könyve 55. részének első 3 verséből: „Ti szomjazók mind, jöjjetek vízért, még ha nincs is pénzetek! Jöjjetek, vegyetek és egyetek! Jöjjetek, vegyetek bort és tejet, nem pénzért és nem fizetségért! Miért adnátok pénzt azért, ami nem kenyér, fáradozásotok jutalmát olyanért, amivel nem lehet jóllakni? Hallgassatok rám, és finomat ehettek, élvezni fogjátok a kövér falatokat! Figyeljetek rám, jöjjetek hozzám! Hallgassatok rám, és élni fogtok! Örök szövetséget kötök veletek, mert a Dávid iránti hűségem rendíthetetlen.” Isten kész bennünket jóllakatni az étel mellett lelki táplálékkal is, és ez a fontosabb. A hívogatás tehát nemcsak az ételhez és ruhához történt meg, hanem a gyülekezeti közösségbe. Ennek megkönnyítésé érdekében a jelenlevő presbiterek ígéretet tettek arra, hogy ha igény van rá, minden vasárnap a 10 órakor kezdődő istentisztelet előtt személygépkocsival beszállítják a templomba vágyó, de a távolság miatt oda nehezen eljutó híveket.

A töltött káposztát és a ruhát a hollandiai MeHoRo Alapítvány és a gyülekezet támogatásával, Nevezi László szociális munkás vezetésével osztották a segítő kezek.

További képek: http://refszatmar.eu/tettre-es-kozossegre-hivo-tavaszkezdet-a-gosztat-blokkoknal/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük