web analytics

Ne bántsunk szavainkkal! – Betekintés Szigetlanka imahetébe

Változatos és lelkileg építő imaheti alkalmak várnak mindazokra, akik ezen a héten elérkeznek a Deák téri református templomba. Az első két alkalmon is már szép számba elérkeztek a hívek, ezután is szeretettel várnak mindenkit szombatig minden nap 18 órától, vasárnap pedig 17 órakor. Lapunk a hétfői istentiszteletbe tekint be.

Siess keresztyén lelki jót hallani! – énekelték a hívek az imaheti alkalom elején, majd a zsoltáros imádságát mondták el közösen: Uram, hallgasd meg imádságomat, és kiáltásom jusson eléd. Ne fordítsd el tőlem arcodat soha, amikor engem szorongatás ér; hajtsd hozzám füledet, amikor csak segítségül hívlak, sietve hallgass meg. Benned bízom, Uram. Lelkem bízik szavadban. Ámen!”

Varga Szilárd Csaba a Szatmárnémeti Református Gimnázium iskolalelkésze az Efézusbeliekhez írt levél 4. részének 22-től 25-ig terjedő versei alapján hirdette az Isten Igéjét: „Vessétek le a korábbi életviteletek szerinti ó embert, aki csalárd kívánságok által megromlott, újuljatok meg lélekben és gondolkozásotokban, és öltözzétek fel az új embert, amely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben. Azért vessétek el a hazugságot, mondjon mindenki igazat a felebarátjának, mert egymásnak tagjai vagyunk.” Isten iránti hűségünket, hitünket a szavaink is bizonyítják. A szávainknak a forrása a szívünk, tehát Isten előszöris azt szeretné megtisztítani. Ne bántsunk tehát szavainkkal! – szólt a figyelmeztetés és bátoritás az igehirdetés által.

Rácz Ervin házigazda lelkipásztor örömmel köszöntötte az igehirdető lelkipásztort és az őt elkísérő családját, valamint a Református Gimnázium igazgatóját Póti Eduárdot és az aligazgatót, Elek Kingát és hitvestársaikat. A refis diákok ezután a dicsőítésben vezették a gyülekezetet: Varga Gabriella református-, Moroz Hannelore baptista- és Székely Zsolt római katolikusként énekelt az együttesben, elhozva ezzel is az ökomenikus imahét jellegzetességét. Maskulik Klára a gyülekezet nőszövetségi elnöke Ady Endre Az Úr érkezése című verse által tett bizonyságot.

A továbbiakban kedden az Arad megyei Kisperegről Tóbiás Tibor György, szerdán a Bihar megyei Szalárdról Varga Botond Endre jön Igét hirdetni. Csütörtökön Szamosdaráról Versényi István, pénteken a Temes megyei Lugosról Gáll Zoltán érkezik, szombaton pedig a Tolnay István nagykárolyi esperes zárja a vendéglelkészek sorát. Vasárnap 17 órától a Hanna Projekt nevű együttes a magyarországi Kiskőrősről és Budapestről jön dicsérni az Istent modern és minőségi énekekkel.

A hét során a gyülekezet szinte minden csoportja megmozdul: énekel a nőszövetség és az énekkar, verseket mondanak, jeleneteket adnak elő és szolgálnak a nőszövetségi tagok, az ifjak, a konfirmandusok és a gyerekek. Mindenkit várnak szeretettel, hovatartozástól függetlenül!

Az istentiszteleteket a Szatmárnémeti-Szigetlanka oldalon élőben is lehet követni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük