web analytics

Élet kenyere – új kenyér ünnepe teológusokkal, Szigetlankán

Szeptember első vasárnapján tartotta az új kenyér ünnepét a szigetlankai református gyülekezet. Ahogy az előző évben, idén is a teológiai hallgatók osztották be egymás között a szolgálatokat az ünnepkörben.

Rácz Ervin házigazda lelkipásztor igehirdetésével kezdődött a bűnbánati hét, majd kedden Bartha Eszter a Debreceni Református Hittudományi Egyetem szatmári hallgatója prédikált. Szintén debreceni teológus, Nagy Norbert folytatta a sort, Nagykárolyból érkezve a gyülekezetbe, majd csütörtökön Vajda Szabolcs a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet ombodi diákja hirdetett Igét. Pénteken Csatári Leila szintén Kolozsváron tanuló szatmári teológus szolgált, szombaton pedig Moldován Krisztina debreceni teológus Sándorhomokról érkezve gazdagította a gyülekezetet az evangélium üzenetével.

Vasárnap délelőtt új kenyér ünnepén Kocsis Norbert székelykocsárdi születésű kolozsvári teológus hirdetett Igét: “én vagyok ez életnek kenyere.” (Jn 6,48) Mindnyájunk kenyérkérdése Krisztus kezében van a legjobb helyen, ő 5000 embert is képes 5 kenyérből megvendégelni. Tanuljuk meg elkérni a kenyeret, hálát adni érte és másoknak is adni a sajátunkból. Mindezek mellett a legfontosabb az, hogy Jézus, mint az élet kenyere minket örök életre táplál, csak fogadjuk el a nekünk kínált javakat.

Csatári Leila ágendás beszédében elmondta: a gyülekezet tagjai sokfélék sokfelől jöttek de van bennük egy közös, hogy el akartak jönni ahhoz az asztalhoz, ahol maga az Élet Kenyere táplálja őket örök életre. Több mint százan éltek az úrvacsora lehetőségével, majd vasárnap délután Fodor Lajos nyugalmazott lelkipásztor igehirdetése zárta az új kenyér ünnepkörét Szigetlankán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük